E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 17. 05. 2024
Svátek slaví Aneta
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

21.07.2006

Cyklopůjčovny

ČD rozšířily síť cyklopůjčoven na Šumavu a do Krušnohoří

 

Nádraží v Krušnohoří na Mostecku a stanice Volary, Nová Pec, Horní Planá a Černá v Pošumaví přibyly do sítě půjčoven jízdních kol, které nabízí České dráhy. Cestující si tak mohou v libovolném

 

z 24 nádraží po celé ČR za poplatek půjčit bicykl, který po výletě na některé ze stanic zařazených do projektu vrátí. O službách připravených pro cyklisty na železnici ČTK informoval mluvčí ČD Aleš Ondrůj.
Půjčovní systém je součástí koncepce nazvané Bike, která v republice zastřešuje veškeré služby Českých drah pro cyklisty. Půjčovny fungují i v Polabí, v oblasti Českého ráje, v Jizerských horách a na východě Čech, na střední Moravě a v Podbeskydí. "Po celodenním výletu za poznáním krás přírody a kulturních památek není nutné kolo vracet na místo, kde bylo vypůjčeno. Lze ho jednoduše vrátit i v jiných vyjmenovaných stanicích, kam opět lze dojet vlakem bez placení přepravného za vypůjčené kolo," uvedl Ondrůj.
Půjčovny jsou otevřeny od dubna do konce října, lidé si mohou kolo vzít na dobu od tří hodin do jednoho týdne. Potřebují dva platné osobní průkazy, záloha je 1000 korun na kolo a sazba se pohybuje od 60 do 230 korun za jeden den. Ten, kdo přijede vlakem a předloží jízdenku, má sedmiprocentní slevu.
Kolo je možné si dopředu zarezervovat, protože například koncem června i července bývá o tuto službu velký zájem. Lidé si proto některé termíny objednávají třeba na půl roku předem, je to možné i přes internet, kde cizinci využívají anglické a německé verze této nabídky.


Zdroj : http://www.ceskenoviny.cz

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 18.05.

25°C
12°C

Neděle 19.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.9% (20285)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14115)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14263)

Last minute
18.1% (13666)

Prostřednictvím internetu
17.4% (13152)

Celkem hlasů: 75481

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.