E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

22.10.2005

Liberecko

Vratislavické Automuzeum v Barvách života

 

Po oba sváteční dny, 28.října i 17. listopadu letošního roku bude pro veřejnost otevřeno již více jak rok úspěšně fungující motoristické muzeum v areálu pivovaru Konrad ve Vratislavicích

 

nad Nisou. Takto pro veřejnost rozšířena běžná nedělní otevírací doba muzea.
Automuzeum v minulých dnech prošlo významnou výměnou svých exponátů, která takto setrvají pravděpodobně po celou zimu. Současná expozice byla postavena mimo jiné i pro natáčení dokumentárního pořadu o tomto muzeu, který bude ČT 1 vysílat 25.11. v pořadu Barvy života. Uvedl to provozovatel muzea Milan Bumba.
Hned u vchodu vítá každého návštěvníka historický sportovní automobil Porsche 911 jako připomínka významného vratislavického rodáka, Ferdinanda Porsche. Vedle několika většinou lidových historických motocyklů je hlavní důraz kladen především na zajímavé automobilové veterány.
Jim dominuje automobil Praga Alfa z roku 1923, ale hned následují jen nepatrně mladší vozy Škoda Populár i Rapid, brněnský lidový automobil Z nebo americký Studebacker Erskine z období 30.let. Automobily šedesátých let minulého století zde zastupují značky Ford Taunus, Volkswagen Karmann Ghia i Citroen. Především posledně jmenovaný Citroen AMI 6 z roku 1967 se dá považovat svými značně neobvyklými tvary za skutečně ?Šumný automobil?.
A to ne jen proto, že jen muzeu do Vratislavic zapůjčil známý akademický architekt a herec David Vávra z Prahy, řekl Bumba.
Každý návštěvník muzea obdrží jako památku pamětní pohlednici od významného malíře automobilových veteránů, pane Václava Zapadlíka a mimo to si jistě odnese i krásný zážitek při konfrontaci se zajímavou motoristickou historií. Již nyní se také můžete dozvědět, jaké motoristické akce připravuje Automuzeum na rok 2006.

Zdroj : Genus

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19862)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13760)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13918)

Last minute
18.1% (13286)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12760)

Celkem hlasů: 73586

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.