E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 17. 05. 2024
Svátek slaví Aneta
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

22.10.2005

Hilton Hotels

Hotely Hilton se po více než 40 letech zřejmě opět sjednotí

 

Americký řetězec luxusních hotelů Hilton Hotels je v pokročilé fázi jednání o převzetí části britské skupiny Hilton Group.

 

Od ní chce za 3,6 miliardy liber (asi 156 miliard Kč) získat právě síť hotelů. Název Hilton by se tak po více než 40 letech vrátil pod jednoho majitele. ?Správní rada potvrzuje, že obdržela předběžnou nabídku od společnosti Hilton Hotels, a v současné době ji posuzuje,? píše se ve sdělení britské skupiny. O chystaném kontraktu shodně informoval ekonomický list The Wall Street Journal i jeho britský protějšek Financial Times.
Informace zdrojů později potvrdila také americká strana, ale upozornila, že jednání nejsou u konce a zatím tedy ani nebylo nic podepsáno. Zdroje blízké jednání však tvrdí, že je prakticky vše připraveno k podpisu a rozhodnuto je také o majetkovém vypořádání kontraktu.
Podle návrhu, o kterém hovoří zdroje, dostanou akcionáři Hilton Group zřejmě hotovost a nadále budou vlastnit akcie firmy Ladbrokes. To je sázková společnost, která je součástí skupiny Hilton Group. Britský Hilton provozuje více než 400 hotelů Hilton a Scandic a kolem 2100 sázkových kanceláří Ladbrokes.
Akcie britského Hiltonu byly hned po otevření burzy v Londýně asi o 14 procent dražší. Podle analytiků se oddělením Hiltonu od firmy Ladbrokes ukáže skutečná hodnota hotelové součástí, zatímco akcie Ladbrokes budou přeceněny, aby odrážely dopady konkurence v Británii. Silným rivalem je společnost William Hill.
Americký Hilton se snaží o převzetí britského řetězce díky tomu, že situace v hotelové branži se v posledních letech výrazně zlepšuje. Americký podnik tak je finančně stabilnější a může tuto transakci začít prosazovat. Smlouvě přeje i postoj šéfa britského Hiltonu Davida Michelse, který se vždy chtěl s Američany domluvit na sloučení, podotýká agentura Reuters.
Hotely Hilton v minulosti patřily jednomu majiteli a byl to i jeden podnik. V roce 1964 se však skupina rozdělila a část Hilton Hotels se měla zaměřit na americký trh. Britský Hilton měl mít na starosti ostatní zahraniční trhy. Firmy teď vystupují samostatně, ale mají společný rezervační systém i marketink. Management firem o sloučení obou částí uvažovat téměř deset let.
Americký Hilton sídlí v Beverly Hills a spravuje síť více než 2300 hotelů, spolu s britským Hiltonem ale provozuje společný podnik, jehož cílem je budovat luxusní značku Conrad. Ta má ale v celém světě jen asi 20 hotelů. Hilton Hotels vedle toho provozuje více než 500 hotelů pod názvy Hampton Inn a Embassy Suites.
Podnikatel Conrad Hilton koupil svůj první hotel v roce 1919, a to ve městě Cisco v americkém státě Texas. Jeho záměrem bylo vybudovat síť hotelů v celém světě, než se ale podnik v roce 1964 rozdělil na dvě skupiny, které si rozdělily také práva k užívání názvu Hilton na Spojené státy a zbytek světa.
Britská společnost Ladbrokes získala neamerickou část Hiltonu v roce 1987. V roce 1999 se ale přejmenovala a celá skupina od té doby používá název Hilton Group.

Zdroj : Czechrealestates

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 18.05.

25°C
12°C

Neděle 19.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.9% (20285)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (14115)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14263)

Last minute
18.1% (13666)

Prostřednictvím internetu
17.4% (13152)

Celkem hlasů: 75481

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.