E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 03. 05. 2024
Svátek slaví Alexej
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

13.10.2005

Region Jizerské hory

Obce se spojily v novém turistickém regionu Jizerské hory

 

Samostatný turistický region Jizerské hory založila města a obce z Jablonecka a Liberecka. Chtějí v něm spojit své zatím roztříštěné zájmy při propagaci cestovního ruchu na svém

 

území, zlepšit údržbu a značení letních i zimních turistických cest a usilovat o ochranu přírody. ČTK to dnes řekl Vladimír Kahánek ze Smržovky, je se stala jedním z členů nového turistického regionu. "Region Jizerské hory by měl vydávat společné turistické katalogy a průvodce nebo mapy. Chystáme se také ucházet jako celek o peníze z Evropské unie na projekty zaměřené na rozvoj cestovního ruchu," uvedl Kahánek. Podle něj města a obce dosud vystupovala většinou odděleně nebo vytvářela mikroregiony.
Výsledkem byly například různé podoby map nebo propagačních tiskovin, je se vázaly ke stejné oblasti. "Kromě jiného v příštích týdnech pokusíme obstarat co nejvíce peněz na úpravu běžecké Jizerské magistrály během příští zimy," řekl předseda turistického regionu, janovský starosta Daniel David. Turistický region Jizerské hory obsahuje tři mikroregiony a také samostatné obce. Do nového svazku patří například města a obce Kořenov, Desná, Tanvald, Albrechtice, Smržovka, Bedřichov, Janov, Frýdlant, Hejnice či Nové Město pod Smrkem. Na území regionu žije kolem 50.000 obyvatel. Kromě přírodních krás nabízí region také cenné historické památky. Nacházejí se především pod severozápadními svahy Jizerských hor na hospodářsky slabém Frýdlantsku.
Jizerské hory dříve patřily do nesourodé turistické oblasti Český sever, kde s nimi byl také Máchův kraj, Podještědí, Ralsko nebo Lužické hory. Do Jizerských hor přijíždějí turisté na dovolenou nebo na víkendy nejčastěji kvůli lyžování a cykloturistice. "Naším cílem je také to, abychom ulevili nejvíce přetíženému turistickému středisku Bedřichovu a přilákali návštěvníky také do jiných obcí a měst," shrnul Kahánek. Vedoucí Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory Jiří Hušek očekává, že po založení turistického regionu začnou vznikat mnohem propracovanější projekty na rekreační a sportovní využití oblasti. "A s jedním velkým partnerem se o ochraně přírody domluvíme snadněji ně s několika malými," podotkl Hušek.

Zdroj : ČTK


Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 04.05.

25°C
12°C

Neděle 05.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20137)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13989)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14139)

• Last minute
18.1% (13538)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13023)

Celkem hlasů: 74826

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.