E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 04. 05. 2024
Svátek slaví Květoslav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

12.10.2005

Dovolená na vodě

V Česku i blízkém zahraničí končí raftařská sezona, zájem roste

 

V České republice a blízkém okolí v současnosti pomalu končí raftařská sezona. Zájem o dovolenou na vodě doma i v cizině přitom rok od roku roste. Tvrdí to cestovní kanceláře, které

 

zájezdy na raftech nabízejí. V Česku tráví podle odhadů agentury Mag Consulting dovolenou na vodě ročně asi 80.000 a 90.000 vodáků. Převažuje sjíždění řek na kanoích a kajacích. Rafty jsou na českých řekách v menšině. Na rafty Češi stále častěji vyrážejí do zahraničí. Oblíbené jsou řeky v Rakousku, ve Slovinsku, Francii, Itálii a na Slovensku. Vodácké zájezdy v okolních zemích stojí několik tisíc korun. Jezdí se většinou na prodloužené víkendy. Ještě méně finančně náročné je sjíždění řek v Česku. Za půjčení lodě s pádly zaplatí vodáci od 100 do 200 korun na den. K tomu vesty a barely na bagáž vyjdou na další desítky korun. Za šestimístný raft dají turisté 300 a 400 korun na den. Ubytování v kempech většinou ve vlastních stanech stojí dvoučlennou posádku i se psem asi 50 korun, maximálně necelou stokorunu. Jsou ale i vodáci, kteří jsou ochotni na raftařskou dovolenou cestovat přes půl světa a utratit za ni desítky tisíc korun. Na rafting je možné přes cestovní kanceláře vyrazit například do Ekvádoru nebo do Botswany, Zimbabwe a Mosambiku. Takový třítýdenní nebo měsíční zájezd vyjde na 30 a 40.000 korun a letenka na dalších 30.000 Kč. Za rostoucím zájmem o dovolenou na vodě stojí změna životního stylu. Lidé stále více sportují a od dovolené si slibují nejen opalování a koupání, ale hlavně zážitky, a ty jim dovolená na vodě dává. Navíc na vodu jezdí obvykle party, zdaleka ale ne jen studentské. I mnozí lidé středního věku si kromě jedné dovolené s rodinou v cizině rádi dopřejí například prodloužený víkend s přáteli na vodě.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Neděle 05.05.

25°C
12°C

Pondělí 06.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20143)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13992)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14142)

• Last minute
18.1% (13540)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13025)

Celkem hlasů: 74842

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.