E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

10.10.2005

Na turistiku více peněz

Karlovarský kraj dá na prezentaci turistiky příští rok více peněz

 

Karlovarský kraj chce v příštím roce vydat na prezentaci regionu v rámci veletrhů zaměřených na cestovní ruch přibližně 2,2 milionu korun. To je zhruba o 400.000 korun více ne v

 

roce letošním. S expozicí by se měl představit asi na 15 akcích v zahraničí, hlavně v Evropě. Většina chystaných prezentací se uskuteční společně s agenturou CzechTourism. ČTK to řekl karlovarský hejtman Josef Pavel.
První z významných prezentací má Karlovarský kraj v plánu ještě letos, kdy se jeho zástupci vydají do Montrealu na zasedání asociace ASTA, sdružení cestovních kanceláří a agentů působících v USA. "V Kanadě představíme Karlovarský kraj jako region, který může nabídnout nejen lázeňské pobyty, ale i celou řadu turisticky atraktivních míst a odpovídající zázemí. Na tento první kontakt hodláme navázat příští rok, kdy se zasedání asociace ASTA koná v Praze," uvedl hejtman. Příští rok má Karlovarský kraj v plánu čtyři vlastní expozice, například na veletrzích cestovního ruchu v Lipsku nebo Hamburku. Do Madridu a Moskvy se vypraví se zástupci obcí z regionu, lázeňských zařízení a hotelů. Zbývajících akcí, třeba veletrhů v Berlíně a v Londýně, se zúčastní pod hlavičkou státní agentury CzechTourism. "Jde nám hlavně o akce, kde už jsme v minulosti kraj představili. Chceme udržet tradiční návštěvníky, a ne bojovat o nové. Na cestovní kancelář si určitě hrát nebudeme," poznamenal Pavel. Pro své prezentace si u letos pořídil Karlovarský kraj nový
stánek asi za jeden milion korun. Na jeho výrobu získal půl milionu korun od ministerstva pro místní rozvoj. Dominantou stánku je pramen Vřídlo a stylizovaná lázeňská kolonáda. Kromě vlastní krajské expozice mohou při výstavách využít stánek rovně ostatní zájemci z řad podnikatelů. "Stánek je variabilní, takže počet vystavujících lze měnit podle jejich zájmu," uvedl náměstek hejtmana Jiří Behenský.

Zdroj : ČTK

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19771)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13693)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13854)

Last minute
18.1% (13215)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12680)

Celkem hlasů: 73213

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.