E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 19. 04. 2024
Svátek slaví Rostislav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

27.09.2005

Šumavské zimní areály

Lyžaři na Šumavě se mohou těšit na lepší služby

 

Lyžaři, kteří se chystají v zimě na Šumavu, se mohou těšit na vyšší kvalitu nabízených služeb, za skipasy ale zaplatí více než loni. Areály investovaly převážně do rozšíření

 

sjezdovek a umělého zasněžování. Na úterní tiskové konferenci to řekli zástupci lyžařských středisek na Kramolíně, Špičáku a Zadově.
"O více než jeden hektar byly rozšířeny sjezdové tratě. Vznikla tak 80 metrů široká sjezdovka a nové prostornější místo pro umístění lyžařské školy," řekl Antonín Kolář ze společnosti Lipno Servis, která provozuje Skiareál Lipno-Kramolín. Dodal, že pro vyznavače snowboardingu vyrostl v areálu snowpark. Provozovatel areálu investoval také do systému technického zasněžování. Celkem modernizace stála více než devět milionů korun. Na zdvojnásobenou kapacitu večerního lyžování a další novinky se mohou těšit návštěvníci Lyžařského areálu Zadov. Podle zástupce areálu Luďka Sásky bylo do modernizace investováno zhruba sedm milionů korun. Upravenou plochu pro lyžaře zvětší také Sportovní areál Špičák. Nový speciální stroj totiž umožní úpravu i velmi strmých tratí. Příští rok by se zde měla stavět také čtyřsedačková lanovka na vrchol Špičáku za zhruba 60 milionů korun. Všechna tři střediska letos zvýšila ceny jízdného. Za jednodenní skipas zaplatí letos dospělý návštěvník kramolínského areálu 400 korun, loni to bylo o 50 korun méně. Podobně zvýšil ceny také Špičák a to z 360 korun na 410 korun. Na Zadově si připlatí lyžař oproti loňskému roku 30 korun, jednodenní skipas ho vyjde na 390 korun.
Areály již druhým rokem nabízejí takzvaný Superskipas, který platí na všech třech místech. Loni této možnosti využilo několik stovek lyžařů. "Jsou to nejvíce klienti, kteří tráví na Šumavě celý týden," řekl Luboš Krejza ze společnosti Lipno Servis.

Zdroj : Rozhlas

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 20.04.

25°C
12°C

Neděle 21.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19964)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13822)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13979)

Last minute
18.1% (13360)

Prostřednictvím internetu
17.4% (12835)

Celkem hlasů: 73960

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.