E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Sobota, 20. 04. 2024
Svátek slaví Marcela
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

28.08.2005

Liberecko

Lanovku na Ještěd by mohl postavit soukromý investor

 

Čtyřsedačkovou lanovku na Ještěd, na kterou Liberec už dvakrát neúspěšně žádal dotaci z evropských fondů, by podle sobotní liberecké přílohy Mladé fronty Dnes mohl postavit soukromý investor.

 

Předseda představenstva Sportovního areálu Ještěd (SAJ) a náměstek primátora Pavel Krenk chce do provozování ještědských sjezdovek zapojit soukromou firmu, která by dostala areál do pronájmu. Zájem už projevila společnost Snowhill, která provozuje areály v Rejdicích nebo Herlíkovicích.
Na výstavbu lanovky, která by měla včetně úprav terénu stát kolem 110 milionů korun, SAJ nemá a peníze nejsou ani v rozpočtu města, které je stoprocentním vlastníkem společnosti. Lanovka by přitom měla zvýšit přepravní kapacity na Ještědu, které jsou nedostatečné. Vložené peníze se tak mají vrátit do sedmi let. Areál by si podle Krenka mohl vzít na stavbu další úvěr, vstup soukromého investora je podle něj pravděpodobnější. Za výstavbu lanovky by pak investor měl dostat areál do pronájmu.
Práce by podle Krenka měly začít nejpozději 1. října, aby se do zimy vše stihlo. Horní část už je připravená, samotná montáž by měla trvat zhruba měsíc. Podle Krenka by město nemělo stavbu lanovky odkládat, mohlo by se totiž podle něj stát, že kvůli množství stavebních akcí v souvislosti s přípravami mistrovství světa v klasickém lyžování by se areál lanovky dočkal až po roce 2009, kdy se mistrovství uskuteční.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Neděle 21.04.

25°C
12°C

Pondělí 22.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (20017)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13865)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14025)

Last minute
18.1% (13409)

Prostřednictvím internetu
17.4% (12887)

Celkem hlasů: 74203

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.