E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 02. 05. 2024
Svátek slaví Zikmund
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

19.08.2005

Zimní zájezdy

CK chystají na zimu slevy "exotiky"

 

Cenově dostupnější pobyty si budou moci čeští turisté letos v zimě dopřát do řady destinací, kde dosud dovolená stála i víc než 50.000 korun. Velké cestovní kanceláře začnou totiž nabízet

 

nově například Dominikánskou republiku, Keňu, Zanzibar a Gambii levnější charterovou dopravou. Vyplývá to z ankety mezi CK a leteckými dopravci.
Pokračovat budou charterem létané pobytové zájezdy do Thajska, Brazílie, na Kubu, venezuelskou Isla Margaritu a do Dubaje. Znovu se objeví Srí Lanka a Maledivy, kam loni CK zrušily chartery kvůli nižšímu zájmu po přírodní katastrofě. Z blízkých destinací se očekává opět nejvyšší zájem o Egypt a Kanárské ostrovy, novinkou budou obnovené zájezdy do Izraele.
Exim Tours má jako novinku na přímé lince z Prahy Dominikánskou republiku, Čedok Keňu, Zanzibar a Gambii, Fischer Izrael a Omán. Kromě pobytových zájezdů s charterovou dopravou nabízí všechny velké CK také zájezdy do míst, kam lze cestovat jen přímou linkou, a to například do Mexika nebo Malajsie, Vietnamu, Indonésie či na Jamajku, do USA na Réunion, Mauricius nebo Seychely. Ceny takových zájezdů jsou pak ale vyšší.
První vlaštovkou ze vzdálených exotických destinací, kde se ceny zájezdů dostaly na úroveň 20.000 až 30.000 korun bylo Thajsko koncem 90. let, kdy Travel Service začal novým strojem Boeing 737-800 s delším doletem nabízet do této exotické oblasti chartery přes Spojené arabské emiráty. Do té doby bylo Thajsko velmi drahou destinací, v níž CK nabízely převážně poznávací zájezdy nebo luxusní pobyty na přání jednotlivých klientů. Postupně se chartery rozšířily také na Srí Lanku a Maledivy, loni vstoupily na charterový trh ČSA s letadlem Airbus 310 s dlouhým doletem a začaly tak obsluhovat Brazílii, Isla Margaritu a Kubu. Například Fischer ale kromě charterů využívá také nákup bloků letenek na pravidelných linkách různých společností, kde se cenami dostává často na úroveň charterů.
Díky klesajícím cenám pobytových zájezdů do vzdálených zemí očekávají CK nárůst prodeje. Podle odhadu analytické firmy Mag Consulting se letos v zimě vydá za teplem k moři poprvé více než 100.000 Čechů, tedy minimálně o 10.000 víc než loni.
Největší zájem bude zřejmě o středomořské státy, jako je Egypt a Tunisko, nebo o klasickou zimní přímořskou destinaci Kanárské ostrovy, řekl analytik Jaromír Beránek. Podíl vzdálených exotických oblastí se ale letos díky dostupným cenám zvýší.
Zájezdy začnou CK prodávat většinou v září. Klienti budou moci využít opět slevy za nákup dlouho před odjezdem.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Čtvrtek 02.05.

25°C
12°C

Pátek 03.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20135)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13986)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14132)

• Last minute
18.1% (13534)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13020)

Celkem hlasů: 74807

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.