E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 03. 05. 2024
Svátek slaví Alexej
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

06.08.2005

Legislativní změny

Hotely asi kvůli vyšší dani nebudou muset zdražovat

 

Senátoři tento týden zkoušejí napravit zmatky, které do fungování maloobchodu zanesly nebo by brzy mohly přinést změny navržené vládou nebo poslanci. Návrh na odstranění povinnosti vydávat

 

automaticky paragon k nákupu od 50 korun uvítal sám premiér Jiří Paroubek se slovy, že chyby je třeba si přiznat.
Senát vrací poslancům i návrh na zákaz prodeje zboží za takzvaně podnákladové ceny. Novela měla sice podle původní myšlenky zabránit nekalé konkurenci mezi obchodníky, v důsledku by ale mohla zamezit například výprodejům zboží, o které už zákazníci nemají zájem.
Problém naopak senátoři nemají s tím, aby hoteliérům zůstaly i po 1. lednu příštího roku jejich služby ve snížené sazbě daně z přidané hodnoty. Zvýšení daně by totiž vyvolalo skokové zdražení ubytování, i proto byl původní návrh na vyšší daň odložen z loňského května až na leden 2006.
Hoteliéři podporu Senátu vítají. A pokud poslanci návrh potvrdí, bude muset státní rozpočet oželet ročně asi čtyři miliardy korun, které by mu vyšší sazba daně přinesla.
Daňové úlevy by se tak mohly dočkat i jazykové školy. Ty by dokonce měly být od DPH osvobozeny úplně. Podle náměstka vicepremiéra pro ekonomiku Radka Špicara je to krok správným směrem, který pomůže zlepšení jazykových znalostí Čechů. "Podpora výuky cizích jazyků je důležitým předpokladem přeměny České republiky ve znalostní a technologické centrum Evropy," řekl již počátkem léta.
Tyto změny byly součástí zákona o kontrole finančních konglomerátů, který tak bude muset sněmovna znovu posoudit. Proti samotnému zákonu ale senátoři nic nemají - měl by zlepšit kontrolu nad finančním trhem a působit jako prevence před případnými krachy majetkově provázaných finančních institucí.
Zamítnut byl včera Senátem návrh na sladění působnosti finančních úřadů podle obvodů měst s rozšířenou působností. Senátoři ale tvrdí, že síť úřadů, která funguje podle bývalých okresů, by i po přijetí novely zůstala stejná a lidem by tato dílčí reforma žádné konkrétní ulehčení nepřinesla.

Zdroj : iHNed

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 04.05.

25°C
12°C

Neděle 05.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20137)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13988)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14139)

• Last minute
18.1% (13538)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13022)

Celkem hlasů: 74824

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.