E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 02. 05. 2024
Svátek slaví Zikmund
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

04.08.2005

Pojištění seniorů

Za cestovní pojištění dají senioři dvakrát víc než jiní turisté

 

Lidé starší osmdesáti let si mohou uzavřít krátkodobé cestovní pojištění u většiny českých pojišťoven. Vzhledem ke zvýšeným rizikům ale zaplatí v průměru dvojnásobek běžného pojistného.

 

Vyplývá to z ankety, kterou mezi velkými českými pojišťovnami provedla ČTK. Chtějí-li ale lidé starší 80 let odjet na dobu delší než 90 dní, odejdou často s nepořízenou. Na tak dlouhou dobu je většina českých pojišťoven nepojistí.
Výjimkou mezi nimi je ČSOB Pojišťovna, která věk svých klientů nijak nezohledňuje. Pro starší klienty platí stejná pravidla jako pro ostatní, ujistila pracovnice této pojišťovny. Krátkodobé pojištění po Evropě stojí standardních 17 korun na den pobytu. Naopak nejméně otevřená ke starším klientům je pojišťovna UNIQA, která lidi starší 80 let nepojišťuje ani na krátkou dobu.
Dlouhodobé cestovní pojištění nabízí jen dvě pojišťovny: ČSOB Pojišťovna, která věk vůbec nezohledňuje, a pojišťovna Generali, u které je pojištění lidí starších 70 let o 100 procent dražší než běžné a pojištění osmdesátníků o 150 procent. Zástupci dalších pojišťoven ale připouštějí možnost sjednat krátkodobé pojištění a to si dál prodlužovat. Klient ale musí pověřit někoho v ČR, některé pojišťovny nabízejí prodloužit pojistku přes internet.
Zatímco klient do 69 let zaplatí u VZP za pojištění na čtrnáctidenní zájezd do Chorvatska v průměru 238 korun, sedmdesátníka vyjde pojištění na 476 korun a osmdesátníka dokonce na 714 korun. Stejné tarify mají i partnerské pojišťovny VZP: Hasičská vzájemná pojišťovna a Česká podnikatelská pojišťovna.
Klienti starší sedmdesáti let u pojišťoven Kooperativa a Allianz se mohou pojistit za dvojnásobek běžné částky, stejné podmínky platí i pro všechny klienty nad touto věkovou hranicí, tedy i pro osmdesátníky. V průměru o třetinu více zaplatí starší klienti Evropské cestovní pojišťovny.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 03.05.

25°C
12°C

Sobota 04.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20137)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13987)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14139)

• Last minute
18.1% (13538)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13022)

Celkem hlasů: 74823

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.