E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Neděle, 28. 04. 2024
Svátek slaví Vlastislav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

30.07.2005

Plzeň

Devátá mezinárodní turistická olympiáda

 

Plzeň se do neděle změnila na hlavní město světové turistiky. Začala zde devátá mezinárodní turistická olympiáda, na kterou se registrovalo přes 1000 domácích a 3000 zahraničních

 

turistů z 28 zemí světa.
Olympiáda má na programu 15 pochodů na deset, 20 nebo 50 kilometrů, maraton i kratší sedmikilometrové trasy. Součástí jsou i čtyři cyklistické trasy, trasa po tělesně postižené a plavání v bazénu na 300, 500 a 1000 metrů.
Zajistit organizačně akci, o jejíž pořádání letos stálo také Estonsko a Anglie, pomáhá na 400 lidí, většinou dobrovolníků. Organizátoři musí například turistům na pochodech nabídnout každých pět kilometrů malé občerstvení. Ke spokojenosti turistů má přispět nejen doprovodný program olympiády, ale také další aktivity města Plzně a Plzeňského kraje.
Po dobu olympiády je posilněna a rozšířena činnost informačních center, město před akcí zprovoznilo novou bezbariérovou trasu na břehu největšího místního rybníka. Kraj uvedl do provozu internetový turistický portál, vyšla řada informačních letáků, map a brožur. Dokončovalo se značení cyklotras ve městě i kraji. Ubytovací kapacity v Plzni jsou tento týden kvůli olympiádě plně obsazené.
Tradičně nejpočetnější výpravy jsou z Německa a Norska, velkou skupinu přihlásilo Japonsko. Zástupci Turecka, Slovinska, Číny, Maďarska a Brazílie jsou na olympiádě turistů vůbec poprvé. Z Brazílie přijelo i několik starostů velkých měst. Světová turistická olympiáda se koná jednou za dva roky od roku 1989. Plzeň je první místo v bývalém východním bloku, kde se koná.

Zdroj : Czechworld

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pondělí 29.04.

25°C
12°C

Úterý 30.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20126)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13971)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14124)

• Last minute
18.1% (13515)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13009)

Celkem hlasů: 74745

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.