E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 02. 05. 2024
Svátek slaví Zikmund
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

23.07.2005

Hraniční přechod na Sněžce

Ministři zahraničí ČR a Polska chtějí přechod na Sněžce

 

Ministři zahraničí České a Polské republiky Cyril Svoboda a Adam Daniel Rotfeld se při jednání v polském Cieszyně shodli na potřebě vybudovat nový česko-polský hraniční přechod na Sněžce

 

v Krkonoších. Oba politici se domnívají, že lidé by měli mít možnost přecházet hranice všude tam, kde to potřebují.
"Budeme se snažit zvyšovat počet přechodů. Bylo by třeba vybudovat hraniční přechod na Sněžce, protože to je velice atraktivní oblast a řada lidí přechází hranice nelegálně," řekl novinářům Rotfeld.
Oba ministři se však nemohli shodnout, kolik přechodů nyní mezi oběma zeměmi existuje. Zatímco polská strana jich eviduje 99, česká o dva více. Přechody jsou nyní zhruba každých sedm kilometrů. Další nový hraniční přechod se v pátek otevírá v Petrovicích u Karviné.
"Lidé svojí vůlí mají ukázat, kde chtějí přecházet hranice států," řekl novinářům Svoboda. Přiznal, že ještě jako náměstek ministra zahraničí přešel do Polska i se svou ženou nelegálně. V Orlickém Záhoří chtěl totiž i s diplomatickým pasem přejít na polskou stranu, ale polský policista mu to neumožnil, protože v místě neměl trvalé bydliště.
"Takže jsme s ženou přešli kus dál přes potok a vstoupili do Polska. Ten celník nebo policista to musel vidět. Proto jsem rád, že směřujeme k tomu, že přechodů bude více," uvedl Svoboda. Dodal, že obě strany navíc budou společně usilovat o to, aby v roce 2007 vstoupily do schengenského systému a lidé tak mohli přes hranice volně přecházet. "Jde nám o to, aby volný pohyb měli všichni ti, kteří se volně pohybují po území Evropské unie. Za druhé, aby měli volný pohyb ti, kteří nepotřebují vstupní vízum do našich zemí," dodal Svoboda.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Čtvrtek 02.05.

25°C
12°C

Pátek 03.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
26.9% (20135)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13986)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14132)

Last minute
18.1% (13534)

Prostřednictvím internetu
17.4% (13020)

Celkem hlasů: 74807

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.