E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Středa, 01. 05. 2024
Svátek slaví je 1. Máj
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

16.07.2005

Vizum

Jak získat vízum v cizí zemi

 

Jste na zahraniční dovolené, chtěli byste si prohlédnout historickou památku ve vedlejším státě avšak nemáte vízum? Poradíme vám, kde a jak ho můžete v zahraničí rychle získat.

 

Mezi země, kde pro občany České republiky existuje vízová povinnost, v současné době patří: Afghánistán, Alžírsko, Angola, Arménie, Austrálie, Ázerbájdžán, Bahamy, Bahrajn, Bangladéš, Barma, Belize, Bělorusko, Benin, Bhútán, Botsvana, Brazílie, Brunej, Čad, Čína, Egypt, Eritrea, Etiopie, Fidži, Filipíny, Gambie, Ghana, Grenada, Guinea, Guyana, Haiti, Indie, Indonésie, Írán, Irák, Jamajka, Jemen, Jordánsko, Kambodža, Kamerun, Kanada, Katar, Kazachstán, Keňa, Kyrgyzská republika, Severní Korea, Kuba, Kuvajt, Laos, Libanon, Libye, Madagaskar, Makedonie, Mali, Moldávie, Mongolsko, Mosambik, Namibie, Nepál, Niger, Nigérie, Pákistán, Rusko, Rwanda, Saúdská Arábie, Senegal, Spojené Arabské Emiráty, Somálsko, Srí Lanka, Sýrie, Tádžikistán, Tanzánie, Thajsko, Tchaj-wan, Tunisko, Turkmenistán, Uganda, Uzbekistán, USA, Vanuatu, Vietnam, Zair, Zambie a Zimbabwe. Podmínky pro získání víza cizího státu jsou stanoveny právními předpisy daného státu. K získání detailních informací je nutno se obrátit na zastupitelský úřad cizího státu příslušný pro udělení víza.
Potřebné doklady a formuláře
Zastupitelský úřad třetího státu po vás bude požadovat předložení cestovního pasu České republiky. Jaké další doklady je nutno k žádosti o udělení víza cizího státu doložit, vám sdělí zastupitelský úřad cizího státu. Mezi další doklady může patřit potvrzení o zdravotním pojištění, doklad o pozvání, očkovací průkaz, řidičský průkaz, občanský průkaz, atd. Pro získání víza do třetí země musíte také vyplnit formulář. Na zastupitelském úřadu cizího státu proto požádejte o formulář žádosti o udělení víza cizího státu.
Při žádosti o vízum předložíte:
- Platný pas
- Vyplněnou žádost o udělení víza
- Fotografii pasového formátu
- Další dokumenty, potřebné k udělení víza (např. potvrzení o zaplacení poplatku za vyřízení žádosti o víza, atd.)
Lhůty pro vyřízení
Lhůty pro vyřízení žádosti o udělení víza cizího státu jsou stanoveny právními předpisy daného státu. Doba se většinou pohybuje mezi jedním až deseti dny. Bližší informace získáte na zastupitelském úřadu cizího státu.
Poplatky
Cena víza a dalších poplatků se odvíjí od země, do které chcete jet. Například za turistické vízum do USA zaplatíte cca 100 USD a do Ruska nebo do Nepálu cca 30 USD. Přesnou částku a způsob uhrazení správních poplatků vám sdělí zastupitelský úřad cizího státu příslušný pro udělení víza.
Kontakt
Informace o adrese a spojení na příslušný zastupitelský úřad cizího státu, který je kompetentní pro udělení víza, můžete získat na webové stránce Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Čtvrtek 02.05.

25°C
12°C

Pátek 03.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20135)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13986)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14132)

• Last minute
18.1% (13534)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13018)

Celkem hlasů: 74805

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.