E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

04.07.2005

Platební karta a cestovní pojištění

U cestovního pojištění není nutné osobně navštívit pojišťovnu

 

Sjednat cestovní pojištění před výjezdem do zahraničí téměř odpadá u lidí, kteří jsou majiteli prestižnější embosované platební karty (karta s reliéfním číslem - Visa a MasterCard). Většina

 

těchto karet v sobě již obsahuje cestovní pojištění. Otázkou však zůstává, zda jsou limity u takové pojistky dostatečné a jak dlouhou dobu je majitel platební karty pojištěn. Další možností, jak se pohodlně vyhnout osobní návštěvy pojišťovny, je zřízení pojistky přes mobilní telefon.
Než člověk vyjede do zahraničí, měl by si vždy přesně zjistit, jak rozsáhlé pojištění jeho karta obsahuje, jak vysoké je pojistné krytí a jak dlouho mu pojištění po překročení hranic platí. Běžně toto pojištění platí jen 45 až 90 dní nepřetržité zahraniční cesty pro všechny státy světa. Znamená to, že po uplynutí dvou až tří měsíců by držitel platební karty pro opětovnou aktivaci pojištění musel svou zahraniční cestu přerušit a vrátit se do Česka a pak znovu vycestovat. Základní cestovní pojistky u platebních karet jsou spojené s limitem na hrazení léčebných výloh od pěti set tisíc korun až do jednoho a půl miliónu korun.
Klienti, kteří chtějí využívat cestovního pojištění u platebních karet, by neměli zapomínat na další věc a tou je relativní spoluúčast. U některých pojistek se totiž držitelé karet musí podílet na hrazení nákladů.
Cestovní pojištění je buď pevně, nebo fakultativně spojeno především s embosovanými platebními kartami typu Visa a MasterCard. Tyto pojistky ale obsahují celou řadu výluk a omezení pojistného plnění, o kterých by se lidé měli informovat. V opačném případě se vystavují nebezpečí, že jim úraz pojistka krýt nebude a oni budou nuceni sami uhradit nemalé náklady.
Pokud člověk nemá embosovanou platební kartu a ani nemá čas na návštěvu pojišťovny pro založení cestovní pojistky, nabízí se ještě jiná varianta. Je jí možnost uzavření cestovního pojištění přes mobilní telefon. Tuto aplikaci nabízí pojišťovna Generali.
Sjednat cestovní pojistku přes mobil může každý člověk bez ohledu, u jakého mobilního operátora je registrován a jaký tarifní program využívá (zda paušální program, nebo předplacenou kartu). Klient musí jen v přesném tvaru odeslat SMS zprávu na konkrétní telefonní číslo. V textu jsou údaje o jménu, příjmení, rodném čísle a době pojištění. Zájemce o pojistku může v rámci SMS zprávy požádat o rizikové sportovní připojištění.
Po odeslání zprávy během chvilky obdrží zpět SMS s číslem pojistné smlouvy, bankovním spojením, výší pojistného a kontaktem na asistenční službu. Pak stačí jen zaplatit pojistné a celá procedura je u konce. Pojistka přitom platí od půlnoci dne uvedeného jako počátek pojištění.
Cestovní pojištění přes mobilní telefon si může u pojišťovny Generali sjednat osoba do věku 69 let, a to nejdříve deset dní před plánovaným odjezdem. Maximální délka pojištění je 90 dní, minimální jen jeden den.
Limit na hrazení léčebných výloh zde činí 1,7 miliónu korun. Cena denního pojistného pro dospělou osobu činí 29 korun, v případě rizikového sportovního připojištění je denní pojistné o 20 korun vyšší. Cestovní pojištění přitom platí po celém světě (v zahraničí). Osoby mladší než 18 let mají cestovní pojistku o sedm korun denně levnější.

Zdroj : iHNed

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19833)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13742)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13899)

Last minute
18.1% (13267)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12738)

Celkem hlasů: 73479

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.