E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Úterý, 16. 04. 2024
Svátek slaví Irena
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

16.06.2005

Šetrný turismus

České Švýcarsko bude podporovat šetrný turismus

 

Pomocí dotací z evropských strukturálních fondů a Světový fondu ochrany životního prostředí (GEF) chce obecně prospěšná společnost České Švýcarsko usilovat o zvýšení prosperity tohoto

 

regionu. Projekty se soustředí na propagaci šetrného turismu. Vznikají ve spolupráci s německou stranou a měly by vést ke vzniku přeshraničního turistického regionu, řekl novinářům manažer projektu Marek Mráz.
Společnost České Švýcarsko již dnes uskutečňuje projekt, který jedním milionem dolarů (asi 24 milionů korun) financoval Světový fond ochrany životního prostředí. Tento projekt by měl v následujících třech letech zlepšit ekologickou udržitelnost regionu. "Jedná se konkrétně o čištění odpadních vod v obcích sousedících s národním parkem. Dalším výstupem bude obnova tradičních rybníčků, příprava vhodných projektových žádostí pro obce a podnikatele, cyklostezky či zavedení ekologicky šetrného autobusu pro přepravu turistů," řekl novinářům manažer projektu Marek Mráz. Z evropských strukturálních fondů budou financovány další dva velké projekty. Desetimilionový grant by měl podpořit propagační a informační kampaň. V rámci níž budou vydávány například nové mapy a publikace. Celý region Českého Švýcarska bude ohraničen pískovcovými obelisky. V rámci dalšího projektu bude v Krásné Lípě, přirozeném centru oblasti, postaveno nové infocentrum, středisko pro návštěvníky a sportovní areál. Krásná Lípa dostala na tento projekt 122 milionů korun ze strukturálních fondů, 24 milionů přišlo ze státního rozpočtu a 16 z rozpočtu města.

Zdroj : Cestování

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Středa 17.04.

25°C
12°C

Čtvrtek 18.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19887)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13773)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13927)

Last minute
18.1% (13295)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12773)

Celkem hlasů: 73655

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.