E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 26. 04. 2024
Svátek slaví Oto
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

15.06.2005

Lákadla cestovních kanceláří

Jedno dítě zdarma, další za cenu dopravy -

 

- patří mezi lákadla CK pro rodiny.
Rodiny s dětmi vyžadují zájezdy, které jsou pro děti speciálně připraveny.
Rodiny s dětmi tvoří většinu klientů českých cestovních

 

kanceláří. Ty na ně pamatují slevami, ale také speciálními zájezdy nebo doplňkovým programem. Rodiny tak často volí dovolenou podle toho, zda v hotelu má CK zajištěno hlídání dětí, zda je pláž vhodná pro koupání s malými dětmi nebo zda je v blízkosti aquapark. Shodují se na tom oslovené CK.
Jedno dítě zdarma a další za cenu dopravy - s takovou nabídkou se v posledních letech rodiny setkávají stále častěji. Využít ji však mohou většinou jen u vybraných zájezdů a převážně jen ve velmi brzkém předprodeji. Podle mluvčího CK Fischer Dana Plovajka je o nabídky zájezdů s dětmi zdarma velký zájem, což se podepsalo na 30procentním růstu poptávky po letošních letních zájezdech se slevou za včasný nákup. V Čedoku a Exim Touru využívá slevy pro rodiny s dětmi až pětina všech klientů.
Rodiny s dětmi vyžadují zájezdy, které jsou pro děti speciálně připraveny. Velký zájem je samozřejmě o hotely v blízkosti aquaparků s bohatou nabídkou atrakcí. Dobře se také prodávají zájezdy s výletem do dětských zábavních parků nebo delfinária, řekl mluvčí Čedoku Tomáš Brejcha.
Zcela běžné již je, že CK označují místa vhodné pro dovolenou s dětmi nějakým symbolem v katalogu. Jde o hotely s nabídkou služeb, dětským bazénem nebo brouzdalištěm a s pláží vhodnou pro pozvolný vstup do vody s mírnými vlnami.
Rodiče stále častěji také využívají možnosti hlídání dětí. Podle Plovajka je to stále častěji podmínkou především mladých rodin s malými dětmi. Hlídání zajišťují buď přímo hotely nebo české CK. Například Firo-Tour má ve vybraných hotelech kluby pro děti od čtyř let. Nabízejí hry, zábavu, pohybové aktivity. Pro děti jsou připravené odměny, řekla Šárka Matelová z marketingu CK.
Děti se na dovolené také mohou učit jazyky. Hotely to často nabízejí jako doplňkovou aktivitu. Většinou jde o školu hrou a děti se tak během dovolené naučí několik frází v místní řeči. Zájem sice není vysoký, podle Koláčného však v budoucnu poroste. "Každý, kdo je v zahraničí vnímavý k okolí, může jistě potvrdit, že k usnadnění komunikace mnohdy stačí jen pár základních slovíček jako pozdravit, poprosit nebo poděkovat v místním jazyce," řekl.

Zdroj : iHNed

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 27.04.

25°C
12°C

Neděle 28.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (20088)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13924)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14088)

• Last minute
18.1% (13462)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (12954)

Celkem hlasů: 74516

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.