E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 19. 04. 2024
Svátek slaví Rostislav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

01.06.2005

Nymbursko

Poděbrady chystají historické slavnosti i oslavu objevení pramene

 

Velké společenské akce v podobě tradičních Slavností krále Jiřího i oslav 100. výročí objevení pramene minerální vody se uskuteční v červnu v Poděbradech na Nymbursku. V závěru měsíce

 

začnou v lázeňském městě i Letní divadelní slavnosti. Informovali o tom pracovníci městského kulturního a informačního centra.
Slavnosti krále Jiřího začnou 3. června večerním pochodňovým průvodem městem. Hlavní program se uskuteční 4. června. Kromě průvodu krále Jiřího s družinou městem a rytířských klání čeká na zájemce na louce u jezera dobové tržiště s předváděním řemesel, lazebna, střelnice, sokolník, dobová hudba, taverna, tanečnice, ukázky husitských zbraní a rekonstrukce historické bitvy. Vyvrcholením slavností bude výpravný večerní program Alchymistova dílna, ve které alchymista císaře Rudolfa II. bude provázet diváky různými historickými obdobími.
Oslavy stého výročí objevení minerálního pramene plánuje město 25. června. Lázeňské město se tak symbolicky vrátí do roku 1905, kdy na zámeckém dvoře vytryskl z hloubky 96 metrů mohutný pramen vody. Objev minerálních pramenů odstartoval velký rozvoj města.
Účastníci akce se v průběhu programu budou setkávat s prodavači štěstíček, flašinetářem s opicí, dobovým fotografem či s cyklistou na vysokém kole. Součástí programu, který se uskuteční na zámku, náměstí Jiřího i na kolonádě, budou i různá hudební představení, soutěže a ukázky proutkaření.
Milovníci divadla si přijdou na své při Letních divadelních slavnostech v zámeckém areálu. Na této přehlídce amatérského divadla se od 30. června do 3. července postupně představí pět souborů z Prahy, Poděbrad, Chocerad, Libochovic a Jilemnice.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 20.04.

25°C
12°C

Neděle 21.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19951)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13814)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13974)

Last minute
18.1% (13347)

Prostřednictvím internetu
17.4% (12827)

Celkem hlasů: 73913

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.