E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Úterý, 30. 04. 2024
Svátek slaví Blahoslav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

29.05.2005

Přeprava přívozem

Přívozy na severu Čech zahájily turistickou sezonu, ceny nezvedly

 

Přívozy na severu Čech zahájily turistickou sezonu. Ceny za převoz přes Labe zůstávají stejné. Službu, která zkrátí cestu o několik kilometrů, využívají cyklisté, pěší turisté i řidiči

 

automobilů. Od 05:00 do 21:00 je v provozu přívoz ve Velkém Březně na Ústecku. "Převážíme podle potřeby bez přestávek," řekl provozovatel přívozu Karel Štěpánek. Za automobil s jednou osobou zaplatí řidič 20 korun, cyklisté dají za převoz deset korun. "Zájemců je dost i z řady německých turistů," uvedl Štěpánek.
Přívoz museli letos provozovatelé kvůli jarním záplavám opravovat. Právě velká voda občas znemožní cestování přívozem. "Povodně se nám snad letos vyhnou," podotkl Štěpánek. Přívoz využívají kromě turistů také zaměstnanci společnosti Měď Povrly, kteří si tak zkracují cestu do práce, ušetří zhruba 20 kilometrů jízdy. Nejbližší most přes Labe je totiž v Děčíně a Ústí nad Labem.
Na řece už je také loď Ludmila v Malých Žernosekách na Litoměřicku. Pěší a cyklisty převáží denně od 07:00 do 19:00. "Bohužel na zakoupení prámu nemáme peníze, určitě by ho řidiči automobilů využívali," řekla ČTK Dana Dvořáková, místostarostka obce, která přívoz provozuje. Za převoz zaplatí dospělí 15 korun, přeprava cyklistického kola stojí pět korun.
Turisty hojně využívaný je přívoz v Dolním Žlebu na Děčínsku. Za cestu přívozem zaplatí dospělí osm a děti pět korun, převoz osobního automobilu stojí 20 korun, kamionu 40 korun. Přívoz je v provozu denně od 06:00 do 12:00 a od 13:00 do 18:00. Právě přívoz byl letos jediným dopravním spojením mezi obcí a Děčínem v době, kdy se opravovala silnice podél řeky.
Na řece v Ústí nad Labem je již výletní a historické plavidlo Marie z roku 1928. Marie přepravovala turisty mezi přístavem Vaňov a termálním koupalištěm Brná. Zatím je ale u břehu, protože se ústeckým městským službám nepodařilo najít nového kormidelníka. "Převozník musí splnit přísné zkoušky, kterými zatím žádný z žadatelů o místo neprošel," uvedl ředitel městských služeb Josef Uhlíř.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Středa 01.05.

25°C
12°C

Čtvrtek 02.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20133)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13986)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14131)

• Last minute
18.1% (13530)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13016)

Celkem hlasů: 74796

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.