E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Úterý, 30. 04. 2024
Svátek slaví Blahoslav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

28.05.2005

Zahraničí nabízí kvalitní kempy

Dovolenou i v kempu si rezervujte předem

 

Turisté, kteří vyrazí na dovolenou do některé ze sousedních zemí, by neměli mít problém najít kemp odpovídající kvality. Problémem tak může být pouze jeho obsazenost, v hlavní sezoně

 

se proto doporučuje rezervovat si místo předem. V Rakousku, Německu i Polsku je síť kempů poměrně hustá. Záleží pouze na přání návštěvníka, zda hledá pouze místo na přespání, nebo očekává komfort v podobě bazénu či minigolfu. Tradici má kempování i v Belgii a Nizozemsku.

Rakouské kempy, jejichž počet přesahuje pět stovek, jsou obecně přístupné od dubna do října. Řada z nich - především ve střediscích zimních sportů - je však otevřena celoročně. Samozřejmostí je pitná voda, toalety a potravinové obchody. Běžný je bezbariérový přístup pro vozíčkáře. Luxusnější nabízejí ubytování i například s televizí se satelitem.

Vedle nabídky sportovního vyžití se provozovatelé snaží přilákat klienty organizováním společenské zábavy a programů pro děti. Ceny vycházejí z atraktivity místa a nabídky zařízení. Obecně platí, že nejdražší kempy jsou v Tyrolsku a okolí větších měst. Za kempinkový vůz včetně dvou osob v hlavní sezoně je třeba kalkulovat průměrně s částkou asi 20 eur (přes 600 korun) za noc.

Kempování nabývá na oblibě i v Německu, populární je zejména ve východní části země. Rovněž zde je nabídka kempů různá, od zařízení plnících funkci tábořiště až po místa se soláriem nebo třeba malou zoo. Cena za místo na stan se pohybuje od šesti do osmi eur, tedy zhruba od 180 do 240 korun, za osobu se platí okolo pěti eur (150 korun). Stejně jako v rakouských kempech, i zde je třeba počítat s poplatkem za psa či kočku.

Většina polských kempů je otevřena od května do září, hlavní sezona je v červenci a srpnu. V tuto dobu vzrůstá nejen zájem turistů, ale nahoru asi o 20 procent jdou i ceny. Za stan zaplatí turisté v přepočtu od 35 do 100 korun, poplatek za osobu a noc činí dalších zhruba 50 až 100 korun. Pronájem chatky pro čtyři osoby s vlastní sprchou a toaletou vyjde přibližně od 1000 do 1500 korun. V Polsku je asi 500 kempů, komfortnější zázemí nabízí přibližně polovina z nich.
Rovněž návštěvník Belgie narazí na řadu kempů; u moře i ve vnitrozemí. Celkem jich zde je na 800. Stejně jako v Lucembursku a Nizozemsku patří k jejich běžnému vybavení zdroj pitné vody a elektřiny, umývárny a toalety, často dětské hřiště, tenisový kurt, půjčovna kol, veřejná prádelna a mnohdy i bazén. Pronájem místa na jeden den v kempu střední třídy přijde rodinu se dvěma dětmi v letní sezoně v přepočtu na necelých 800 korun.

Zhruba 1400 kempů funguje v Nizozemsku. Kempovat se dá také u farmářů, zahradníků a pěstitelů ovoce a zeleniny, které sdružuje společnost Stichting Vrije Recreative. Nabídku kempů v Beneluxu najdou zájemci například na internetové adrese www.touring.be.

Zdroj : iHned

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Středa 01.05.

25°C
12°C

Čtvrtek 02.05.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
26.9% (20133)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13985)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14131)

• Last minute
18.1% (13529)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (13015)

Celkem hlasů: 74793

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.