E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 26. 04. 2024
Svátek slaví Oto
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

20.05.2005

Největší domácí hotelový řetězec

Hotely Orea se začínají zaměřovat na domácí klientelu

 

Hotely největšího řetězce v zemi Orea se začínají zaměřovat na domácí klientelu. V České republice totiž vznikla střední třída, která je ochotna za zimní i letní dovolenou v kvalitním hotelu

 

na českých horách zaplatit několikanásobek v porovnání s tím, kolik by dala za dovolenou například v Egyptě, řekl na tiskové konferenci ředitel řetězce Zdeněk Šafařík.
Češi jsou navíc podle něho pro hotel z ekonomického hlediska přínosnější než mnozí cizinci. "Když už Češi jedou na dovolenou, chtějí si ji také užít, a tak utrácejí mnohdy víc než cizinci," řekl. Svědčí o tom podle Šafaříka zkušenosti hoteliérů ze zahraničí.
V řetězci Orea, který zahrnuje 28 hotelů v ČR a jeden v Bratislavě, tvoří při průměrné 60procentní obsazenosti domácí hosté třetinu a zahraniční dvě třetiny. Převažují Němci. Odlišný je podíl cizinců v městských hotelech, jako je pražská Pyramida či brněnská Voroněž, a na venkově, například na horách. Tam naopak převažují Češi.
Čeští turisté, kteří vyhledávají pobyty v domácích hotelech, oceňují podle Šafaříka hlavně přiměřenou cenu, kvalitu ubytování, doplňkové služby a programy, jako jsou bazén, sauna, fitness centrum, půjčovny a opravy lyží nebo kol. Nová klientela bohatších Čechů podle Šafaříka teprve vyhledává kvalitní domácí hotely a pokud takové odpovídající ubytovací zařízení najde, vrací se. Češi začínají podle něho výrazně přibývat v hotelech v Krkonoších, na Šumavě a v Mariánských Lázních.
Orea loni zvýšila tržby o 11 procent na 1,3 miliardy korun. Také zisk vzrostl minimálně o pět procent zhruba na 160 milionů korun navzdory téměř dvacetimilionové ztrátě, kterou firmě způsobilo zvýšení DPH ze stravovacích služeb loni v květnu.
Letos za prvních pět měsíců jsou tržby o několik procent nižší než v předchozím roce, což je dáno velkými rekonstrukcemi, které omezují provoz v některých hotelech. Přestavby provedl řetězec například v pražské Pyramidě či krkonošské Arnice.
Letos chce firma investovat řádově desítky milionů korun do výstavby wellness centra (například sauna, masáže, aerobik apod.) v brněnské Voroněži. Pokud se od příštího roku nezvýší DPH z ubytovacích služeb, počítá Orea s komplexní rekonstrukcí hotelu na zámku Hrubá Skála. Největší uvažovanou rekonstrukcí v řádu půlmiliardy korun je celková oprava hotelu Central ve Špindlerově Mlýně, včetně výstavby podzemních garáží.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 27.04.

25°C
12°C

Neděle 28.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (20084)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13921)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14082)

• Last minute
18.1% (13458)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (12952)

Celkem hlasů: 74497

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.