E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 19. 04. 2024
Svátek slaví Rostislav
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

08.05.2005

Nezapomínejte na cestovní pojištění

Cestovní pojištění se dá uzavřít i přes mobil

 

Pokud na uzavření pojištění kvůli odjezdu již nezbývá dostatek času, ještě nemusí být nic ztraceno. Velmi pohodlně je možné plnohodnotnou smlouvu o cestovním pojištění uzavřít pouze přes

 

mobilní telefon.
Vyrazit za hranice země a nebýt pojištěn se v případě neplánované nemoci či úrazu, který si vyžádá hospitalizaci, rozhodně nevyplatí. Na cestovní pojistky by lidé na svých zahraničních cestách neměli zapomínat. Pokud na uzavření pojištění kvůli odjezdu již nezbývá dostatek času, ještě nemusí být nic ztraceno. Velmi pohodlně je možné plnohodnotnou smlouvu o cestovním pojištění uzavřít pouze přes mobilní telefon. Tuto možnost nabízí pojišťovna Generali.
Zvláštní kategorií jsou klienti, kteří vlastní prestižnější embosovanou platební kartu (karta s reliéfním číslem). Většina těchto karet v sobě již obsahuje cestovní pojištění. Otázkou však zůstává, zda jsou limity u takové pojistky dostatečné.
Cestovní pojištění u karet
Než člověk vyjede do zahraničí, měl by si vždy přesně zjistit, jak rozsáhlé pojištění jeho karta obsahuje, jak vysoké je pojistné krytí a jak dlouho mu pojištění po překročení hranic platí. Běžně toto pojištění platí jen 45 až 90 dní nepřetržité zahraniční cesty pro všechny státy světa. Znamená to, že po uplynutí dvou či tří měsíců by držitel platební karty pro opětovnou aktivaci pojištění musel svou zahraniční cestu přerušit a vrátit se do Česka a pak znovu vycestovat. Základní cestovní pojistky u platebních karet jsou spojené s limitem na hrazení léčebných výloh od pěti set tisíc korun až do jednoho a půl miliónu korun.
Klienti, kteří chtějí využívat cestovního pojištění u platebních karet, by neměli zapomínat na další věc a tou je relativní spoluúčast. U některých pojistek se totiž držitelé karet musí podílet na hrazení nákladů.
Pojištění obsažené v kartě se nemusí vždy vztahovat pouze na držitele, spolu s ním mohou být pojištěné i další osoby, nejčastěji rodinní příslušníci, kteří s ním cestují do zahraničí. S rodinnými variantami pojistek se setkají klienti většiny bankovních domů. Obvyklé je, že finanční dům nabízí několik variant pojištění. Záleží pak jen na samotném držiteli platební karty, co si vybere.
Cestovní pojištění je buď pevně, nebo fakultativně spojeno především s embosovanými platebními kartami typu Visa a MasterCard. Tyto pojistky ale obsahují celou řadu výluk a omezení pojistného plnění, o kterých by se lidé měli informovat. V opačném případě se vystavují nebezpečí, že jim úraz pojistka krýt nebude.
Pojištění přes mobil
Mobilní aplikace, kterou nabízí pojišťovna Generali, je jednoduchá a hlavně hodně praktická. "Prostřednictvím mobilního telefonu si může bez ohledu na operátora a tarifní program cestovní pojištění uzavřít téměř kdokoliv, a to okamžitě," říká vedoucí marketinku Generali Pojišťovny Renata Werliková.
Aplikace je postavena na přesném tvaru SMS zprávy, která obsahuje jméno, příjmení, rodné číslo a datum odkdy má pojistka běžet a současně datum jejího ukončení. Do SMS zprávy je možné ještě vložit údaj, že má zájem o rizikové (sportovní) připojištění. Příslušnou SMS zprávu v přesném formátu pak klient odešle na konkrétní číslo (736 363 000) a během chvilky obdrží SMS s číslem pojistné smlouvy, bankovním spojením, výší pojistného a kontaktem na asistenční službu.
Posledním krokem je zaplacení pojistného - například pomocí přímého bankovnictví a smlouva je uzavřena. Pojištění přitom začíná platit ihned po půlnoci dne uvedeného jako počátek pojištění, nejdříve však počátkem podání platebního příkazu.
"Cestovní pojištění přes mobilní telefon si může sjednat osoba do věku 69 let, a to nejdříve deset dní před plánovaným odjezdem. Maximální délka pojištění je 90 dní, minimální jen jeden den," upřesňuje Werliková.
Kdo využije této nestandardní nabídky, získá zcela standardní cestovní pojištění. Limit na hrazení léčebných výloh zde činí 1,7 miliónu korun. Cena denního pojistného pro dospělou osobu činí 29 korun, v případě rizikového sportovního připojištění je denní pojistné o 20 korun vyšší. Cestovní pojištění přitom platí po celém světě (v zahraničí). Osoby mladší než 18 let mají cestovní pojistku o sedm korun denně levnější. Více informací mohou lidé získat na internetových stránkách www.generali.cz
Na pojištění nešetřit
Lidé by měli pamatovat, že na cestovním pojištění by se nikdy nemělo šetřit. Nelze totiž dopředu předpokládat, co všechno se může na cestě přihodit. Ošetření zlomené nohy v zahraničí se nepojištěnému cestovateli může hodně prodražit. A co teprve, dojde-li v cizině na hospitalizaci?
Za cenu od necelých třiceti do sta korun za den získá klient jistotu, že nebude muset vyhledání lékaře v zahraničí splácet ještě několik měsíců až roků po návratu domů. Cestovní pojištění nabízí většina tuzemských pojišťoven. Jejich produkty se ale odlišují, a to rozsahem pojistného krytí, cenou či pružností sjednání pojistky.
Z cestovního pojištění se klientovi v cizině poskytuje úhrada nezbytných nákladů na ošetření, kterému se během pojistné doby byl nucen podrobit v důsledku úrazu či nemoci. Nezbytné náklady na ošetření jsou z lékařského hlediska úkony nutné pro nezbytnou léčbu a ošetření úrazu nebo náhle vzniklého onemocnění. Pojištěnému tak vzniká nárok například na hrazení nákladů spojených s lékařským ošetřením, pobytem v nemocnici, s vydáním léků předepsaných lékařem v souvislosti s pojistnou událostí. Do nezbytných nákladů patří také přeprava do nejbližšího zdravotnického zařízení.

Zdroj : IHNED

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 20.04.

25°C
12°C

Neděle 21.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19943)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13805)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13963)

Last minute
18.1% (13341)

Prostřednictvím internetu
17.4% (12820)

Celkem hlasů: 73872

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.