E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

07.05.2005

Za krásami Prahy?

Britští turisté: Sex a pivo

 

Znají Prahu z vyprávění jako krásné město, kde se dá levně opít a užít si sexu. Nikoliv památky, ale hospody a prostitutky jsou magnetem pro většinu ze tři sta šedesáti tisíc britských turistů,

 

kteří ročně přiletí do Prahy. Aby ne!
Nejlevnější letenky je vyjdou v přepočtu na zhruba dvanáct set korun. Pivo je pro ně více jak o polovinu levnější než doma. Například v Londýně stojí přes dvě libry, v Praze vyjde na necelou libru. " Angličanů je tu často plná hospoda. Ostatní si nemají ani kde sednout,"řekl VP číšník jedné irské hospody v centru metropole.
Pivo? Pivo hned!
Pivo, pivo a pivo! Tak se dá charakterizovat vztah mnoha britských turistů k Praze. Zhruba osmnáct procent cizinců míří do Prahy právě kvůli zlatavému moku. Podle náměstka šéfa městské policie Ludvíka Klemy jsou ze všech turistů nejproblémovější právě Britové, kteří jezdí do Prahy za pivem.
"Dříve to bývali Němci, teď to jsou jednoznačně Britové. Občas se chovají, jako by jim to tu patřilo," řekl Klema. Výjimkou prý nejsou ani napadení policistů. Kriticky se k pivní turistice staví nejen Pražané, ale také samotní Britové.
"Někdy se stydím, když slyším o tom, jak někteří opilí Angličané v Praze demolují lavičky a podobně, nebo jak loni ničili vystavené krávy," řekl Steven Lees z Manchesteru. Odborníci na turismus jsou ale opačného názoru. "Pivní image není ničím špatným, Praha je díky pivu v Evropě stále populárnější," řekl Václav Novotný, ředitel Pražské informační služby.
TURISTÉ okupují město
Památky, levné pivo a hezké holky. To jsou magnety, které do Prahy houfně přitahují turisty. Vloni metropoli navštívilo neuvěřitelných 3,5 milionu lidí.
Davy lidí, průvodcovské deštníky nad hlavami a plné restaurace! Tak vypadá Praha těchto dnů. Začala turistická sezona. Téměř polovina všech návštěvníků České republiky míří právě do Prahy.
"Nejoblíbenější je samozřejmě centrum, Pražský hrad, Karlův most a Staroměstská radnice," řekl Václav Novotný, ředitel Pražské informační služby. Jenom v loňském roce navštívily Pražský hrad přibližně dva miliony návštěvníků. Metropole se snaží různý mi triky turisty v Praze udržet co nejdéle.
Například letos otevře novou památku, zrekonstruovaný zámek ve Ctěnicích s parkem, restaurací a jízdárnou. "Největší roli hraje to, co může Praha nabídnout nového, zajímavého. To je alfa a omega dnešního turismu," řekl pražský zastupitel Michael Hvížďala.

Zdroj : Večerník Praha

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19815)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13723)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13887)

Last minute
18.1% (13258)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12725)

Celkem hlasů: 73408

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.