E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Pátek, 29. 03. 2024
Svátek slaví Taťána
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

02.05.2005

Slevy na Šumavě

Turistická karta pro Šumavu a Český les má ušetřit peníze

 

Lidé, kteří se v letní sezoně vypraví na Šumavu nebo do Českého lesa, budou moci nově využívat turistickou kartu. Pokud si ji pořídí, mohou čerpat slevy ve stovce

 

zařízení - od hotelů, penzionů a restaurací přes sportoviště, muzea, galerie až po půjčovny kol, pneuservisy a provozovny dalších služeb. Řekla to organizátorka projektu Václava Šusová.
Podle ní ušetří čtyřčlenná rodina, která si koupí turistickou kartu Šumava - Český les, i několik set korun už při třídenním pobytu. Přitom si mohou půjčit v půjčovnách kola, navštívit muzea, svézt se v Národním parku ekologickými linkami autobusů ČSAD.
Projekt podpořil i Plzeňský kraj. "Ze zkušenosti ze zahraničí víme, že se takové věci osvědčily. Když se podaří nabídnout turistům se slevou ucelené služby v určitém regionu, tak to funguje. Samozřejmě je to ale dlouhodobější záležitost, než se všechno rozběhne," řekla náměstkyně plzeňského hejtmana Olga Kalčíková.
Turistická karta Šumava - Český les bude individuální nebo rodinná, platí na tři nebo deset dní. Na tři dny zaplatí rodina 150 korun, individuální karta přijde na 80 korun. V případě desetidenní karty je cena rodinné karty 350 korun a individuální 200 korun. Prodej budou zajišťovat informační centra i zařízení, která se zapojila do projektu.
"Ke kartě dostane každý publikaci s podrobným seznamem všech zapojených zařízení a výší slev. Jde o 35 hotelů, penzionů a restaurací, 21 muzeí a galerií a deset sportovišť. Dále jsou zde půjčovny kol, lodí a dalšího sportovního náčiní, cykloservisy, kosmetické služby, masáže, pneuservisy či odtahová služba," dodala Šusová.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Sobota 30.03.

25°C
12°C

Neděle 31.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (19849)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13752)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13908)

• Last minute
18.1% (13277)

• Prostřednictvím internetu
17.3% (12749)

Celkem hlasů: 73535

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.