E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Středa, 24. 04. 2024
Svátek slaví Jiří
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

16.04.2005

Jarní lyžování

Ve východních Krkonoších jezdí vleky ještě ve třech střediscích

 

Skalní příznivci lyžování si mohou o víkendu v Královéhradeckém kraji ještě zasportovat v krkonošských střediscích Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou a Černá hora u Janských Lázní. Na tamních sjezdovkách leží od 40

 

do 70 centimetrů mokrého sněhu. Vleky v Orlických horách jsou již mimo provoz. ČTK to dnes zjistila u provozovatelů lanovek a vleků.
Zřejmě nejlepší lyžování nyní nabízí areál Medvědín-Horní Mísečky, který leží v nadmořské výšce 1260 metrů. Na tamních sjezdovkách je kolem 70 centimetrů sněhu. Sousední špindlerovský Svatý Petr hlásí také 70 centimetrů sněhu. "Sjezdovky i běžecké tratě máme upravené a počítáme, že lyžovat se u nás bude až do 1. května," řekl ČTK ředitel špindlerovského Skiareálu Jiří Beran.
Na Černé hoře jezdí kabinová lanovka a dva lyžařské vleky. "O víkendu pojedeme naposledy. Na sjezdovkách je 30 až 40 centimetrů sněhu, běžecké tratě již upravené nejsou a sáňkařská dráha je uzavřená," uvedl šéf vleků na Černé hoře Petr Hynek.
V neděli skončí sezona i v Peci pod Sněžkou, kde na sjezdovkách leží kolem 40 centimetrů sněhu. "V provozu bude vlek Zahrádky a dva vleky na Javoru. Lanovka na Hnědý vrch již vyváží jen běžkaře," řekl ředitel peckých vleků František Vambera. Lanovka na Sněžku je kvůli pravidelné jarní údržbě mimo provoz.
Na hřebenech Krkonoš leží asi 160 centimetrů sněhu. V lavinových katastrech stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály.

Zdroj : České noviny

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Čtvrtek 25.04.

25°C
12°C

Pátek 26.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

• Doporučení kamaráda
27% (20036)

• Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13872)

• Nabídka z reklamních letáků
18.9% (14033)

• Last minute
18.1% (13420)

• Prostřednictvím internetu
17.4% (12898)

Celkem hlasů: 74259

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.