E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Středa, 17. 04. 2024
Svátek slaví Rudolf
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

15.04.2005

Nové lázně u Turnova?

Pražský architekt chce u Českého ráje postavit lázně za miliardu

 

Lázeňský areál nazvaný Vitální centrum by měl v příštích letech vyrůst u Všeně nedaleko Turnova na Semilsku. Za projektem, jehož náklady se odhadují na miliardu korun, stojí firma Welness Centrum Všeň

 

pražského architekta Martina Kotíka. Podobný luxusní areál podle něj Českému ráji chybí. Informují o tom Deníky Bohemia.
Obec už občanům rozdala podklady o záměru Kotíkovy společnosti. Ta chce postavit na západním okraji Českého ráje rekreační areál pro celoroční využití o rozloze zhruba deseti hektarů. Projekt počítá s řadou budov s hotelovými pokoji i luxusními apartmány a také s krytým parkovištěm pro 167 vozů. K dispozici mají být tenisové a volejbalové kurty, sauna, fitnes, balneocentrum, vnitřní a venkovní bazény či sluneční louka.
"Nechci to přeceňovat, ale ohlas je většinou příznivý," řekl deníku starosta Všeně Ivan František Herbst. "Myslím, že po společné květnové schůzce s panem Kotíkem budeme mít všichni ještě více potřebných údajů," dodal.
Welness Centrum založil architekt Martin Kotík koncem ledna letošního roku. Jeho plány však uzrávaly delší dobu. "Ten záměr doznává stále dalších změn a úprav," řekl deníku architekt, který je synem zesnulého turnovského rodáka, významného českého malíře a grafika Jana Kotíka. Stavbu chce financovat ze soukromých zdrojů, počítá však i s úvěrem a zahraničními investory. Areál by podle něho měl nabídnout 150 pracovních míst.

Zdroj : HP

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Středa 17.04.

25°C
12°C

Čtvrtek 18.04.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19897)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13778)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13931)

Last minute
18.1% (13302)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12780)

Celkem hlasů: 73688

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.