E-Česko

Cestování, ubytování, dovolená a volný čas

Čechy, Morava, Slezsko - to je naše Česko

     
Dnes je Čtvrtek, 28. 03. 2024
Svátek slaví Soňa
Fulltextové hledání

Sekce, kde hledat:

Aktuality

 

 

 

 

Penzion Severka

 

Státní znak České republiky

Česká republika

Czech Republic

Tschechische Republik

 




Aktuality

Zpět na předchozí stránku

05.04.2005

Letošní zimní sezóna na Ještědu skončila

Sice brzy, ale s rekordní návštěvností

 

Pro Liberec znamenala letošní zimní sezóna nebývalou vzpruhu v oblasti cestovního ruchu. Zimní sezona ve Sportovním areálu Ještěd v Liberci v pondělí skončila.

 

Přestože ve srovnání s jinými zimními středisky v Libereckém kraji byla letos sezona na Ještědu kratší, návštěvnost byla rekordní. Areál přes zimu navštívilo o polovinu více lidí než loni, když přijelo 66.000 lyžařů, řekl tajemník areálu Jiří Zeronik. Ve srovnání se zimou před dvěma lety vzrostla návštěvnost dokonce téměř dvojnásobně.
Na Ještědu začala zimní sezona 18. prosince, kdy se rozjel vlek na 400 metrů dlouhé sjezdovce F10. Naplno ale areál začal fungovat až o měsíc později. Za rostoucí návštěvnost vděčí podle Zeronika středisko hlavně zlepšení služeb a umělému zasněžování, které umožňuje připravit tratě i při nedostatku přírodního sněhu. Do rozvoje areálu investovalo město v posledních letech kolem 100 milionů korun. Největší část prostředků přitom spotřebovalo právě umělé zasněžování a výstavba retenční nádrže, která pro něj má zajistit dostatek vody.

"Letošní sezona ukázala, že investice se vyplatily," řekl Zeronik. Přesto podle něho zdaleka nekončí. Letos chce areál dokončit zcela novou více než kilometrovou sjezdovku Pod lany. "Největší slabinou je ale přepravní kapacita, proto bychom letos chtěli postavit čtyřsedačkovou lanovku, žádáme na ni dotaci z evropských fondů," řekl Zeronik. Přepravní kapacita v areálu by se tím měla zvýšit o více než polovinu. "Pokud ale dotaci nedostaneme, budeme s výstavbou muset počkat na příští rok, až si na ni vyděláme," dodal Zeronik.

Podle představ liberecké radnice by další modernizace areálu měla stát ještě nejméně 100 milionů korun. Kromě čtyřsedačkové lanovky a úprav sjezdovky Pod lany, včetně osvětlení, počítá město s vybudováním kamerového systému, dvěma rolbami nebo skibusem na přepravu lyžařů. Podle primátora Jiřího Kittnera se počítá i s vybudováním přemostění nad takzvanou televizní cestou, kde v únoru zahynula po srážce s autem mladá lyžařka.

Zpět na předchozí stránku

 

Počasí

Pátek 29.03.

25°C
12°C

Sobota 30.03.

23°C
12°C

Handicap
Ostatní
Anketa

Jakému způsobu výběru dovolené dáváte přednost ?

Doporučení kamaráda
27% (19788)

Sezónní katalog cestovních kanceláří
18.7% (13708)

Nabídka z reklamních letáků
18.9% (13865)

Last minute
18.1% (13232)

Prostřednictvím internetu
17.3% (12698)

Celkem hlasů: 73291

Přihlášení

Váš login:

Vaše heslo:


Novinky mailem

Vložte e-mail pro zasílání novinek a informací z portálu E-Česko.cz a magazínu Gulliver


 

 

 

 

 

Kopírování, publikování a šíření obsahu serveru www.e-cesko.cz je vítáno a doporučeno. Věříme, že uživatelům udělá použití materiálů ze serveru www.e-cesko.cz radost a že tuto radost budou šířit dále. Projekt E-ČESKO.cz vznikl ve spolupráci a za dotační podpory Ministerstva pro místní rozvoj České republiky.